Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat marţi că a fost semnat un nou contract cu E.ON, valabil până la sfârșitul anului. Abonaţii companiei de furnizare şi distribuire a încălzirii şi apei calde Colterm vor beneficia, astfel, în continuare de aceste servicii.

“După cum aţi văzut, astăzi este marţi şi avem apă caldă şi căldură. Recent, s-a semnat un nou contract cu E.ON, deci avem gaz până la sfârşitul anului, iar dacă o anumită rată va fi plătită, aceasta va prelungi contractul până la mijlocul lui ianuarie. Avem contracte scurte, dar le avem. Situaţia este serioasă, sunt eforturi uriaşe pe care primăria le face pentru a supravieţui Colterm peste iarnă. Datoriile istorice sunt de 320 de milioane de lei”, a declarat Dominic Fritz.

Potrivit primarului Timișoarei, municipalitatea este în negocieri pentru încheierea de contracte mai avantajoase.

“Nu cred că este un motiv bun pentru tot felul de mize politice mici. Este ultima iarnă în care vom mai fi în această situaţie, vom lucra cu mai mulţi parteneri la soluţii pe termen lung. Nu putem rostogoli problemele de la o iarnă la alta”, a precizat Dominic Fritz.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Timișoarei a anunțat că a cerut sprijinul Guvernului pentru asigurarea furnizării agentului termic către abonaţii sistemului centralizat de încălzire în această iarnă, care riscau să rămână în frig, de marţi, din cauza datoriilor istorice şi a penalităţilor companiei faţă de distribuitorii de combustibil.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania