Autoritățile de frontieră din Ungaria au anunțat marți că, începând cu ora 13.25, sistemul informatic funcționează, traficul prin punctele de frontieră de la granița comună fiind reluat, potrivit Poliției de Frontieră.

Tranzitarea frontierei cu Ungaria a fost reluată, după patru ore şi jumătate de la întreruperea cauzată de probleme în sistemele informatice din ţara vecină, însă în principalele puncte de trecere s-au format coloane de maşini, iar timpii de aşteptare sunt de până la cinci ore.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II s-au format coloane de maşini pe cele patru artere deschise pentru ieşirea din România, astfel că se aşteaptă până la 300 de minute pentru controlul documentelor, potrivit aplicaţiei de pe site-ul Poliţiei de Frontieră care monitorizează timpii de aşteptare.

La PTF Nădlac I se aşteaptă 60 de minute pentru ieşirea din ţară, iar la Petea (Satu Mare) se aşteaptă 90 de minute. În judeţul Bihor, la PTF Borş I şi Borş II se aşteaptă aproximativ 30 de minute.

La intrarea în România, timpi mai mari de aşteptare sunt la Petea, 90 de minute, şi Borş II, 30 de minute.

În cazul traficului greu, timpul de tranzitare ajunge la 360 de minute la ieşirea din România, în cazul PTF Vărşand (Arad). La intarare, se aşteaptă între 60 şi 120 de minute.

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat marți Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că, începând cu ora 9.00 (ora României), sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează și nu pot fi efectuate formalitățile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania