Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, concursul on-line de interpretare a colindelor româneşti “Colindul din casa ta”. Concursul se adresează tuturor celor care iubesc tradiţiile şi colindele româneşti, concurenţii fiind provocaţi să se filmeze în timp ce interpretează o colindă tradiţională, iar înregistrarea să o transmită instituţiei.

Potrivit regulamentului concursului, concurenţii trebuie să aleagă una dintre cele trei colinde tradiţionale puse la dispoziţie de organizatori, colinde culese din judeţul Alba şi interpretate de Grupul vocal “Muguri de Tezaur” şi Leontina Fărcaş. Ulterior, concurenţii trebuie să poarte haine populare româneşti şi să se înregistreze în timp ce interpretează colindul într-un loc special din casă, lângă bradul de Crăciun sau în alt decor specific sărbătorilor de iarnă.

“Colindul din casa ta este un concurs on-line de colinde prin care încercăm să arătăm că putem păstra tradiţiile româneşti, chiar dacă trebuie să respectăm regulile stricte impuse din cauza pandemiei COVID – 19. Astfel îi provocăm pe toţi cei care iubesc colindele şi tradiţiile specifice Crăciunului să ne arate că locul cel mai bun pentru a colinda este acasă, lângă cei dragi, în siguranţă. Noi vom asculta cu mult drag toate colindele şi urările primite, iar, în zilele de Crăciun, vom posta multe dintre acestea pe pagina noastră de Facebook, de unde le veţi putea distribui şi voi. Am pregătit şi premii surpriză pentru participanţi, însă credem că premiul cele mai important este emoţia pe care o vor simţi interpretând colindul românesc”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Înregistrarea video cu interpretarea colindului trebuie transmisă pe adresa de mail augustinbena@mail.com până la data de 24 decembrie 2020, ora 22:00.

Colindele alese pentru Concursul “Colindul din casa ta”:

1. Dintr-o casă-n altă casă
Ascultă: https://youtu.be/DIKlypY6OtQ
Învaţă/ repetă: https://youtu.be/LKAQDA9ZM5I

2. Hai cu toţii să suim
Ascultă: https://youtu.be/B0DuVXunKgA
Învaţă/ repetă: https://youtu.be/s9kSO6z0WAc

3. Doi boieri bătrâni
Ascultă: https://youtu.be/_sAOHi5pGzU
Învaţă/ repetă: https://youtu.be/Yqg_1uQMtq4

Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, o serie de evenimente prin care promovează tradiţiile româneşti specifice Sfintei Sărbători a Crăciunului. Unele dintre evenimentele culturale sunt organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi cu Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România.

Din cauza pandemiei, manifestările se vor desfăşura ON LINE, fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania