fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂ"Colindul din casa ta" - concurs on-line de colinde tradiţionale organizat de...

„Colindul din casa ta” – concurs on-line de colinde tradiţionale organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, concursul on-line de interpretare a colindelor româneşti „Colindul din casa ta”. Concursul se adresează tuturor celor care iubesc tradiţiile şi colindele româneşti, concurenţii fiind provocaţi să se filmeze în timp ce interpretează o colindă tradiţională, iar înregistrarea să o transmită instituţiei.

Potrivit regulamentului concursului, concurenţii trebuie să aleagă una dintre cele trei colinde tradiţionale puse la dispoziţie de organizatori, colinde culese din judeţul Alba şi interpretate de Grupul vocal „Muguri de Tezaur” şi Leontina Fărcaş. Ulterior, concurenţii trebuie să poarte haine populare româneşti şi să se înregistreze în timp ce interpretează colindul într-un loc special din casă, lângă bradul de Crăciun sau în alt decor specific sărbătorilor de iarnă.

„Colindul din casa ta este un concurs on-line de colinde prin care încercăm să arătăm că putem păstra tradiţiile româneşti, chiar dacă trebuie să respectăm regulile stricte impuse din cauza pandemiei COVID – 19. Astfel îi provocăm pe toţi cei care iubesc colindele şi tradiţiile specifice Crăciunului să ne arate că locul cel mai bun pentru a colinda este acasă, lângă cei dragi, în siguranţă. Noi vom asculta cu mult drag toate colindele şi urările primite, iar, în zilele de Crăciun, vom posta multe dintre acestea pe pagina noastră de Facebook, de unde le veţi putea distribui şi voi. Am pregătit şi premii surpriză pentru participanţi, însă credem că premiul cele mai important este emoţia pe care o vor simţi interpretând colindul românesc”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Înregistrarea video cu interpretarea colindului trebuie transmisă pe adresa de mail augustinbena@mail.com până la data de 24 decembrie 2020, ora 22:00.

Colindele alese pentru Concursul „Colindul din casa ta”:

1. Dintr-o casă-n altă casă
Ascultă: https://youtu.be/DIKlypY6OtQ
Învaţă/ repetă: https://youtu.be/LKAQDA9ZM5I

2. Hai cu toţii să suim
Ascultă: https://youtu.be/B0DuVXunKgA
Învaţă/ repetă: https://youtu.be/s9kSO6z0WAc

3. Doi boieri bătrâni
Ascultă: https://youtu.be/_sAOHi5pGzU
Învaţă/ repetă: https://youtu.be/Yqg_1uQMtq4

Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, o serie de evenimente prin care promovează tradiţiile româneşti specifice Sfintei Sărbători a Crăciunului. Unele dintre evenimentele culturale sunt organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia şi cu Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România.

Din cauza pandemiei, manifestările se vor desfăşura ON LINE, fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel