Cei ce iubesc muntele pot alege să își petreacă câteva zile de relaxare în stațiunea montană Parâng, aflată în apropiere de Petroșani.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Munții Parâng reprezintă o zonă deosebită, adăpostind cel mai înalt pisc montan din județul Hunedoara – Vârful Parângul Mare, 2519 m.

În sezonul rece, stațiunea oferă condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă, aici fiind amenajate pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, echipate cu instalații pentru producerea zăpezii artificiale, teleschiuri și telescaune. De asemenea, stațiunea oferă condiții foarte bune de cazare și masă în unități turistice foarte primitoare.

În sezonul cald, cei atrași de aventură pot experimenta zborul cu parapanta, în zonă funcționând și astfel de centre de inițiere. De asemenea, traseele de drumeție parcurg peisaje încântătoare până sus spre culmile muntelui.

Harta domeniului schiabil Parâng se poate descărca de pe pagina https://www.hunedoaraturism.ro/harti-si-ghiduri, iar mai multe informații despre cazări și atracții în zonă se pot afla și accesând aplicația mobilă gratuită Discover Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania