Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat astăzi de prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a analizat situația apărută în apropierea Autostrăzii A1 (secțiunea Deva – Orăștie) din cauza eroziunii unei porțiuni din malul râului Orăștie. Malul s-a surpat chiar sub podul șoselei de mare viteză.

Porțiunea afectată poate pune în pericol structura de rezistență a podului rutier. Pentru punerea în siguranță a lucrării, „Grupul de Suport Tehnic” din cadrul C.J.S.U. a elaborat un „Plan de intervenții” care a fost aplicat în regim de urgență. Astfel, lucrători ai ”Sistemului de Gospodărire a Apelor” – Hunedoara acționează cu utilaje complexe pentru refacerea malului afectat de eroziune, eliminând astfel riscul ca podul autostrăzii să nu mai poată fi practicabil.

Eroziunea malului s-a produs în zona km. 340+808 a Autostrăzii A1, calea 2 de rulare, în apropierea refugiului auto de pe raza localității Orăștie.

Reprezentanții CNAIR, prin Direcţia Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, au venit cu un punct de vedere legat de această situație și spun că echipele Secţiei Întreţinere Autostrăzi DRDP Timişoara au efectuat o revizie a sectorului de autostradă km 369+400 – km 335+000.

“S-a constatat că, în amonte de pod, la km 340+808 s-a produs schimbarea cursului apei, ceea ce a determinat erodarea accenturată a malului drept, fapt care a dus la demolarea acestui mal pe o lungime de 200 metri în amonte”, este una dintre explicațiile autorităților. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania