fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Local Arad a ales doar un viceprimar al municipiului

Consiliul Local Arad a ales doar un viceprimar al municipiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Local Arad a ales, vineri, doar un viceprimar al municipiului din cei doi pentru care există posturi, şi anume pe Lazăr Faur (PNL), în timp ce pentru al doilea post nicio propunere nu a întrunit majoritatea voturilor necesare, informează AGERPRES.

Pentru primul post, primarul Călin Bibarţ l-a propus pe Lazăr Faur, coleg de partid (PNL), iar PSD l-a propus pe Ilie Cheşa şi USR PLUS pe Florin Stana. În urma votului secret, Lazăr Faur a obţinut 13 voturi din cele 23 ale consilierilor.

Deşi votul a fost secret, surse politice au declarat, pentru AGERPRES, că Lazăr a avut susţinerea PNL, PMP şi UDMR, în baza discuţiilor anterioare dintre liderii locali ai partidelor.

Pentru al doilea post de viceprimar au existat patru propuneri: Florin Stana (USR PLUS), Ilie Cheşa (PSD), Cristian Galea (PMP) şi Alexandru Meszar (UDMR). Şapte voturi au fost primite de către Stana, trei de către Cheşa, iar 13 voturi au fost declarate nule.

Al doilea post de viceprimar va rămâne vacant până când negocierile dintre formaţiuni vor conduce la realizarea unei majorităţi.

În 6 octombrie, conducerea PNL Arad anunţa că negocierile pentru formarea unei majorităţi cu USR PLUS au fost întrerupte pentru că nu se acceptă ca una dintre poziţiile de viceprimar să fie ocupată de un liberal.

La data respectivă, preşedintele USR Arad, europarlamentarul Vlad Botoş, declara: „Avem o poziţie foarte clară: din moment ce PNL a câştigat mandatul de primar, ni se pare normal să formăm cea mai largă majoritate în momentul în care toate formaţiunile vor fi reprezentate”.

Botoş precizase că USR revendică un post de viceprimar, dar cere ca al doilea să fie ocupat de PMP sau UDMR.

După alegerile parlamentare, USR Arad anunţase că îşi menţine poziţia. Pe 7 decembrie, USR Arad arăta că alegerile parlamentare au poziţionat formaţiunea aproape de PNL în municipiul Arad, iar acest lucru denotă că executivul local „trebuie partajat”, astfel încât, dacă primarul este de la PNL, viceprimarii să fie de la alte partide.

Poziţia USR a fost contrară aşteptărilor PNL, ai cărui lideri locali au afirmat în repetate rânduri că sunt convinşi că după alegerile parlamentare nu vor mai exista atacuri politice între formaţiunile de dreapta şi liberalii vor realiza o majoritate în CL împreună cu USR PLUS.

În replică, preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, declarase pentru AGERPRES că liberalii nu vor renunţa la un post de viceprimar.

În urma alegerilor locale, configuraţia politică în CL Arad este următoarea: PNL – nouă mandate de consilieri, USR PLUS – şapte mandate, Alianţa PSLC – trei, PMP – două şi UDMR – două.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel