Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au semnat vineri protocolul de colaborare pentru Varianta ocolitoare a municipiului Baia Mare

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Atât șeful administrației județene, cât și primarul Cătălin Cherecheș, au punctat faptul că acest pas este primul dintr-un proces îndelungat care se face pentru dezvoltarea Maramureșului și a municipiului reședință de județ.

”Am avut discuții cu domnul primar Cătălin Cherecheș, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cu experți în domeniu pentru a găsi soluții astfel încât să atragem fondurile necesare și pentru a stabili traseul cel mai optim pentru Varianta ocolitoare a municipiului Baia Mare, cunoscută de băimăreni drept Centura metropolitană. Se vor construi 31,5 km de drum, centura urmând a fi un inel ce va lega toate drumurile județene, naționale și drumurile expres despre care discutăm în ultima perioadă. Înțelegând importanța acestui proiect, consilierii județeni au votat în unanimitate alocarea resurselor financiare necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate. Odată semnat acest protocol urmează să stabilim echipe mixte de lucru pentru a face următorii pași astfel încât totul să fie bine stabilit în vederea obținerii finanțării necesare pentru a implementa acest proiect”, a declarat președintele CJ Maramureș.

Sumele necesare pentru acest proiect sunt cuprinse în Planul Național de Relansare și Reziliență al României (PNRR).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania