Consiliul Județean (CJ) Sibiu a finalizat modernizarea a două drumuri județene: DJ  141 G Copșa Mică – Motiș și DJ 107 B Păuca – Slimnic

Cele două drumuri însumează 45 de kilometri și asigură o conectivitate rapidă și de calitate între localități din mediul rural și mic urban.

Luni a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru primul drum, DJ 142G Copșa Mică – Motiș, km 0+000 – km 10+400. Valoarea lucrărilor executate a fost de 21,5 milioane de lei cu TVA, din care 20,9 milioane de lei au fost asigurați din fondurile guvernamentale atrase de CJ Sibiu, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Lucrările au început în luna martie 2019 și au constat în modernizarea părţii carosabile, incluzând și lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări şi marcaje rutiere, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale şi lucrări de stabilizare a drumului. De asemenea, au fost reabilitate cinci poduri, iar un pod a fost demolat și s-a construit altul nou la km 6+160.

Administrația județeană din Sibiu a mai finalizat modernizarea drumului județean DJ 107 B Păuca – Alămor – Mândra – Slimnic, în lungime de 35 de kilometri, recepția la terminarea lucrărilor fiind programată luna viitoare.

Valoarea lucrărilor de construcție se ridică la peste 106 milioane de lei cu TVA, din care 88,9 milioane de lei provin tot din fonduri guvernamentale, prin PNDL.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania