Primăria Zalău a recepționat lucrările de extindere a rețelei de iluminat public din municipiu, investiție care cuprinde 14 străzi și 2,7 kilometri de rețea nouă.

Principalele lucrări care au fost efectuate constau în: realizare LES (linii electrice subterane), montare stâlpi metalici de iluminat, montare aparate de iluminat pe stâlpii noi proiectați, realizare prize de pământ pentru stâlpii de iluminat proiectați și amenajare puncte de racordare.

Străzile cuprinse în acest proiect de investiții sunt: Văii, Tudor Arghezi, Antol Baconski, Mihai Eminescu, Pârâului, Pomilor, Corneliu Coposu, Armoniei, Trandafirilor, Hunedoarei, Lt. Col. Pretorian, Industriei, Simion Bărnuțiu și Sărmaș.

Valoarea investiției a fost de peste 396.000 de lei.

Pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public, în municipiu este în implementare și un proiect finanțat din fonduri europene (etapa I), care vizează 24 de străzi și 36,4 kilometri de rețea modernizată și extinsă. De asemenea, prin intermediul unui alt proiect finanțat din fonduri europene (etapa II) vor fi realizate investiții pe 76 de străzi, din care pe 66 se vor înlocui corpurile de iluminat, iar pe 10 străzi se vor înlocui corpurile și rețeaua, în întregime.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania