Conducerea Partidului Național Liberal s-a reunit, marți seara, în ședință pentru a valida lista miniștrilor propuși de partid în Guvernul Cîțu. Mai mulți lideri, în frunte cu Ilie Bolojan și Emil Boc, i-au reproșat lui Ludovic Orban pierderea unor ministere, la negocierile din Coaliție.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Ședință tensionată la PNL, unde mai mulți lideri liberali i-au reproșat lui Ludovic Orban modul în care au fost negociate ministerele din Guvernul Cîțu. Lista cu propuneri a fost prezentată la începutul ședinței de premierul desemnat, însă mai mulți lideri, în frunte cu Ilie Bolojan și Emil Boc i-au reproșat lui Ludovic Orban pierderea unor ministere importante, la negocierile din Coaliție.

După dispute aprinse și multe reproșuri aruncate de o parte și de alta, liderii PNL au votat lista miniștrilor propuși de partid în Guvernul Cîțu. Au fost 63 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri. Împotriva listei de miniștri au votat Ilie Bolojan și Florin Roman, în timp ce Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Emil Boc, Dan Motreanu și Cristian Bușoi s-au abținut.

Miniștrii propuși de PNL pentru portofoliile deținute de partid sunt: Ministerul Apărării Naţionale: Nicolae Ciucă; Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu; Ministerul Finanțelor Publice: Alexandru Nazare; Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode; Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu; Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan; Ministerul Energiei: Virgil Popescu; Ministerul Agriculturii: Adrian Oroș; Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania