Zeci de mii de români au trecut în ultimele 24 de ore frontiera, îndreptându-se către vestul Europei. După ce au ajuns în România pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă, aceștia se întorc acum spre țările lor adoptive. Polițiștii de Frontieră au raportat ambuteiaje pe sensul de ieșire din România și le solicită șoferilor să folosească alte puncte de trecere a graniței, dar și să se informeze despre timpii de așteptare prin intermediul aplicației speciale a Poliției de Frontieră.

Coloane mari de mașini s-au format în această după amiază la Vama Nădlac II, iar trecerea frontierei se face cu dificultate, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Traficul rutier pe sensul către Ungaria al Autostrăzii A1 Arad – Nădlac se desfășoară anevoios, în coloană.

Conform aplicației online a Poliției de Frontieră, timpul de așteptare pe sensul de ieșire din țară depășește o oră, deși sunt deschise 6 artere și patru stații mobile.

Pentru a evita ambuteiajele, conducătorii auto care intenționează să se deplaseze către Ungaria, sunt sfătuiți să utilizeze alte puncte de trecere a frontierei, care nu sunt aglomerate. Astfel, pentru traficul greu este punctul de la Vărșand, iar pentru autoturisme este recomandat punctul de la Turnu. Ambele puncte de trecere a frontierei sunt în județul Arad.

Foto: arhivă

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania