Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat cu COVID-19.

“Urmare a testării pozitive la virusul corona SARS-CoV-2, confirmat şi prin testul RT-PCR făcut (…) în data de 31 decembrie 2020, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj – Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021. După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecţie cu SARS-CoV-2, formă uşoară, care nu necesită internare, şi s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat”, a anunțat luni Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Ierarhul greco-catolic va rămâne în izolare la domiciliu până în 13 ianuarie.

“Până în prezent, starea Preasfinţiei Sale este bună, iar cura medicamentoasă îşi face efectul. Preasfinţia Sa înalţă un gând de mulţumire Domnului pentru că nu se confruntă cu o formă gravă a bolii şi, de asemenea, adresează un gând de mulţumire personalului medical de la DSP şi serviciilor medicale de la Clinica Clujana, care cu mult profesionalism şi eroism îşi fac datoria. Cu încredinţare în rugăciune, transmite tuturor arhierească binecuvântare!”, au transmis reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

(FOTO: eparhiaclujgherla.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

  1. […] În 4 ianuarie acesta fusese confirmat cu Covid-19 și era carantinat la locuința sa. Starea lui părea că se ameliorează și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare. Totuși, la un moment dat în cursul acestei zile, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul. […]

Comments are closed.