Precipitațiile abundente înregistrate în noaptea de luni spre marți în vestul Văii Jiului au provocat inundații care au afectat gospodării și un drum național.

Au fost inundate patru anexe gospodărești din Aninoasa, Vulcan și Valea de Brazi. DN 66, pe Defileul Jiului,  a fost blocat pe o bandă de circulație din cauza căderilor de pietre și a aluviunilor de pe versanți. În urma intervenției echipelor de la Secția de Drumuri Naționale și ISU Hunedoara, circulația a fost reluată la ora 04.20.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian a dispus, la ora 23.40, activarea grupei operative cu personal din structurile ISU Hunedoara precum și creșterea capacității operaționale la Detașamentul de Pompieri Petroșani și la Garda de Intervenție Lupeni.

De asemenea, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT în localitățile Lupeni, Vulcan, Uricani și Aninoasa.

Până marți la ora 06.00, pentru localitățile Vulcan, Lupeni și Uricani a fost emisă o avertizare meteorologică COD ROȘU de fenomene imediate privind precipitații abundente. 

Până la ora 12.00 a fost în vigoare o avertizare hidrologică COD PORTOCALIU de fenomene imediate cu scurgeri importante pe versanți, pâraie, torenți și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și depășiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Jiu.

„La această oră nu se mai înregistrează probleme deosebite. Patrule cu personal din cadrul ISU Hunedoara și de la Apele Române monitorizează nivelul apelor fiind astfel în măsură să organizeze o intervenție eficientă, dacă situația o va impune”, a transmis marți Prefectura Hunedoara.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania