Un bebeluş abandonat pe stradă, lângă un tomberon, în municipiul Baia Mare, a fost salvat de o femeie care l-a dus acasă, după care a alertat autoritățile.

“Poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în jurul orei 21.00 (luni seara – n.red.), o femeie a găsit abandonat un bebeluş pe strada Horea, din municipiu, lângă un tomberon din spatele unui imobil. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit faptul că apelanta a găsit bebeluşul, l-a dus la domiciliul său, l-a spălat, i-a dat să mănânce, după care a anunţat ambulanţa şi organele poliţie. Minorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, Secţia Pediatrie”, a transmis IPJ Maramureș.

Polițiștii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului și încearcă să stabilească identitatea părinţilor. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a copilului şi verificările ulterioare, se va stabili dacă este necesară schimbarea încadrării juridice.

(FOTO: Pixabay.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania