Noul director executiv al Direcției Tehnice din Primăria Brașov este Marius Comănici, care a câștigat concursul organizat la sfârșitul anului trecut pentru această funcție.

Potrivit Primăriei Brașov, Marius Comănici este absolvent al Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, ca inginer căi ferate, drumuri și poduri, și a urmat mai multe cursuri postuniversitare și de perfecționare, inclusiv în Austria și Germania. De la terminarea facultății a activat în domeniul proiectării de drumuri, poduri și căi ferate la diferite companii, publice și private, iar timp de 10 ani a fost cadru didactic universitar la Facultatea de Construcții a Universității Transilvania Brașov.

,,Este, poate, postul cel mai important din perspectiva impactului bugetar, al sumelor pe care le gestionează Direcția Tehnică. Ne referim aici la contractele de reparații de drumuri, la deszăpezire, la amenajări de spații verzi, la întregul buget de investiții. Prin urmare, vorbim de un post care vine cu o mare responsabilitate față de banul public și față de dezvoltarea Brașovului. Mă bucur că vom avea un profesionist care va ocupa acest post, începând din această lună”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Directorul executiv al direcției tehnice are ca atribuții principale gestionarea activității de întreținere și reparații drumuri publice, întreținere zone verzi, curățenie și deszăpezire, iluminatul public și, nu în ultimul rând, investițiile realizate din bugetul local. În ceea ce privește gestionarea fondurilor publice, de exemplu, în 2020, bugetul de gospodărire a orașului a depășit 150 de milioane de lei, la care se adaugă capitolul de investiții.

„În primul rând caut soluții pentru îmbunătățirea activității de întreținere a orașului, atât în ceea ce privește întreținerea străzilor, cât și a spațiilor verzi, a iluminatului public și a salubrității, pentru că de aceste activități depinde nivelul de trai al locuitorilor municipiului Brașov. Și nu în ultimul rând trebuie să găsim soluții, aici, în cadrul Direcției Tehnice, pentru îmbunătățirea infrastructurii, în sensul de a dezvolta orașul, în același scop, de a crește nivelul de trai al locuitorilor, dar și pentru a face orașul Brașov tot mai atractiv pentru investitori“, a enumerat Marius Comănici câteva dintre prioritățile sale în activitatea pe care o va desfășura.

(FOTO: Primăria Brașov)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania