Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) va construi un nou cămin studențesc pe str. Gavril Musicescu, nr. 138 (extindere a clădirii Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile – ICER), obiectiv derulat prin programul investițional al Companiei Naționale de Investiții (CNI).

UPT a lansat procedura pentru atribuirea contractului de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări, noul cămin urmând să găzduiască masteranzii, doctoranzii și tinerii cercetători ai universității, multe din activitățile acestora fiind desfășurate în cadrul ICER.

Noul cămin va fi construit în regim P+2, pe terenul UPT, va avea o suprafață construită la sol de aproape 2.000 de metri pătrați și o suprafață totală desfășurată de aproape 6.000 de metri pătrați. În cele 123 de unități de cazare în regim normal, la care se adaugă cinci unități pentru persoane cu dizabilități, vor putea fi cazate maxim 275 de persoane. Camerele, cu o suprafață de 21 – 25 metri pătrați, sunt cu două paturi, cu baie proprie, iar pe holuri sunt prevăzute spații comune de lectură, chicinete și spălătorii.

Valoarea estimată a investiției este de 20,5 milioane de lei, fără TVA. Până în data de 8 februarie anul acesta se pot depune ofertele, după care urmează evaluarea acestora de către CNI, care este principalul finanțator al proiectului. Termenul de execuție prevăzut în caietul de sarcini este de două luni pentru partea de proiectare și 12 luni pentru partea de execuție, garanția minimă acordată lucrărilor  fiind de 36 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania