Peste 1.300 de cadre medicale şi sanitare au fost vaccinate la centrele din municipiul Baia Mare aflate în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

“După administrarea a peste 1.300 de doze de vaccin în aceste zile, nu s-au înregistrat reacţii adverse la persoanele care s-au imunizat la COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Baia Mare, Amalia Babici Man.

În Baia Mare sunt deschise trei centre de vaccinare, în locaţii aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar vaccinul este administrat de asistenţi desemnaţi din cadrul unităţii medicale, care sunt supervizaţi de doi medici.

“În 27 şi 28 decembrie au fost vaccinaţi câte 105 medici şi asistenţi pe zi, toţi fiind de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare şi de la Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare, aceştia fiind cuprinşi în etapa 0 de vaccinare, doza 1, deoarece activează în spitalul COVID şi spitalul suport COVID. Începând de luni, 4 ianuarie a început etapa 1 de vaccinare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare situat pe strada George Coşbuc (centrul I), la Policlinica Nr. 2 din Baia Mare aflată pe strada Progresului (centru 2 de vaccinare) şi la Policlinica Sportivă de pe strada Gheorge Marinescu (centrul 3), toate aparţinând Spitalului Judeţean. Vaccinarea se desfăşoară continuu între orele 8.00 şi 20.00, fiind vaccinate, în medie, 370 de persoane/zi. Astfel, luni, 4 ianuarie, marţi, 5 ianuarie şi miercuri, 6 ianuarie au fost vaccinate câte 370 de persoane, în timp ce joi, 7 ianuarie, până la ora 11.00, la cele 3 centre au fost vaccinate 178 de persoane”, a precizat Amalia Babici Man.

Pe lângă personalul celor trei spitale menţionate au fost vaccinaţi, deja, şi medici de la alte spitale din Maramureş, reprezentanţii DSP Maramureş, medici stomatologi şi medici de familie care s-au înscris sau au fost înscrişi pe platformă şi au fost programaţi pentru prima doză de vaccin. În prima etapă este vaccinat personalul din domeniul sănătăţii şi social – sistem public şi privat şi se referă la personalul din spitale şi unităţi ambulatorii, personalul din sistemul de medicină de urgenţă, din medicina primară, din laboratoare, farmacii, alte domenii de sănătate, personalul din cabinetele stomatologice, medicii rezidenţi, studenţii şi elevii din sistemul sanitar, paramedicii şi voluntarii care activează în domeniul medical, personalul care acordă îngrijiri la domiciliu, angajaţii direcţiilor de sănătate publică, personalul din centrele de dializă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania