Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, l-a demis pe medicul Petru Șușca, cel care conducea Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Conf. Dr. Adela Golea a demisionat și ea din funcția de director medical. Activitatea lui Petru Şuşcă a fost criticată de mai multe ori de deputatul Emanuel Ungureanu, care a trimis multiple sesizări la Ministerul Sănătății.

Conducerea interimară a spitalului va fi asigurată de Prof. Dr. Claudia Gherman, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi medic primar de chirurgie generală şi vasculară la Clinica de Chirurgie II. 

Fosta conducere a publicat evoluția comparativă a spitalului într-un raport aferent perioadei 2013-2019, raport pe care îl puteți consulta mai jos.

Merită menționat că directorul medical al UPU Cluj și director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Adela Golea, a primit o condamnare de un an şi nouă luni de închisoare, cu suspendare, din partea unei instanţe a Judecătoriei Cluj. Golea a fost acuzată de abuz în serviciu pentru că le-ar fi cerut angajaţilor să se ocupe în primul rând de pacienţii aflaţi într-o stare gravă şi abia apoi de cei aduşi la spital de poliţie pentru a le fi recoltate probele biologice.

Colegii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (UPU) Cluj-Napoca i-au luat însă apărarea medicului Adela Golea: “Punctul nostru de vedere este că doamna dr. Adela Golea și-a făcut mereu datoria. Și-a dedicat întreaga carieră în slujba comunității, într-un loc de muncă atât de solicitant”, au scris colegii medicului. Adela Golea a atacat sentința Judecătoriei.

00.-Analiza_Spitalul-Clinic-Judetean-de-urgenta-Cluj_10_12_2020

„În acești șapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au fost plini de provocări și, în același timp, realizări. Am învățat că orice obstacol poate fi depășit, dacă ai o echipă dedicată și competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum și întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din acești ani. Vă mulțumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes și multe realizări!”, a declarat Petru Șușca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.