CNAIR a anunțat, joi seară, că noul drum care va lega Timișoara de autostrada A1 are desemnat un constructor. Acesta trebuie să termine lucrările pe cei zece kilometri de la ieșirea din municipiu spre Arad până la autostradă în 24 de luni.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit CNAIR, câștigătorul contractului de proiectare și execuție a noului drum este TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A., care a făcut o ofertă de 189.571.920,62 lei, fără TVA.

„Durata de execuție a contractului este de 24 luni, din care șase luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului”, a transmis CNAIR.

Traseul drumului de legatură are o lungime de 10 km și începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est spre Autostrada A1.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania