Pe fondul pandemiei, Aeroportul Internaţional Sibiu, alături de întreaga aviaţie, a suferit o reducere a traficului şi a activităţii extrem de pronunţată. Cifrele anului 2020, a cărui evoluţie nu putea fi anticipată, reflectă un declin major al numărului de pasageri, precum şi al numărului de mişcări de aeronave. Datele de trafic înregistrate pe parcursul întregului an 2020 indică o scădere de peste 69%.

Astfel, în anul 2020 numărul total de pasageri în trafic a fost de 227.838 pasageri, din care 226.154 pasageri îmbarcaţi – debarcaţi pe cursele de transport aerian comercial, cu o scădere de -69,37%, faţă de anul 2019, când a fost înregistrat un număr total de 743.872 pasageri, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Internaţional Sibiu.

“Pandemia ne-a testat şi ne testează în continuare pe toţi. Anul 2020 a fost o provocare fără precedent atât pentru aeroportul din Sibiu, după cum indică şi cifrele la final de an, cât şi pentru întreaga industrie aviatică, reprezentând totodată un şoc major pentru întreaga economie. Pentru anul 2021, vom face tot ceea ce este necesar pentru a sprijini operatorii aerieni în reluarea operaţiunilor de la Sibiu, ne vom proteja angajaţii şi vom lua în continuare toate măsurile pentru a asigura pasagerilor noştri siguranţa călătoriilor.” a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Numărul total de mişcări de aeronave în anul 2020 a fost de 3.434 din care 2.624 mişcări curse comerciale, înregistrându-se un număr semnificativ redus al acestora, respectiv -59,67%, faţă de 8.514 total mişcări în anul 2019.

În perioada imediat următoare, respectiv primul trimestru al anului 2021, tendinţa operatorilor aerieni este în continuare una de optimizare a reţelei de rute şi a frecvenţelor de operare la aeroportul din Sibiu, în contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru a atenua efectele negative asupra traficului aeroportului sibian, a fost dezvoltată o schemă de ajutor de stat accesibilă în acest moment tuturor operatorilor aerieni interesaţi ca mecanism de susţinere a reluării operaţiunilor aeriene la Aeroportul Internaţional Sibiu. Mai multe detalii privind schema de ajutor de stat sunt disponibile pe website-ul www.sibiuairport.ro, la secţiunea Noutăţi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania