CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian, propune un mod inedit de a trece mai repede peste pandemie și de a stimula populația să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Mai exact, într-un articol scris în Ziarul Financiar, Damian sugerează că cei care se vaccinează ar putea să primească o anumită sumă de bani sau vouchere de o anumită valoare.

„Incentive, sumă de bani, tichet (de tip cadou) de vaccinare – cu design distinct –  spuneți-i cum doriți, orice tip de stimulent în asa fel încât un număr cât mai mare dintre angajați să fie stimulați în a se vaccina. O sumă care să nu fie exagerată, dar nici derizorie. 50 de lei pare o suma acceptabilă…. dar ce este acceptabil, cand avem costuri enorme cu pandemia, fie că am închis, fie că am reușit să continuăm, dar cu spaimă și cu angajați care se pot infecta? Și bineînțeles, suma să fie complet deductibilă dar nu cred că Guvernul va avea vreo reținere în a trece o OUG, a cărei efecte vor fi excepționale.”, a spus Damian pentru sursa citată.

El remarcă faptul că unii antreprenori deja au început să acorde reduceri clienților care le arată adeverința de vaccinare. Și consideră că este un pas în față. Din punct de vedere legal, nu vede nimic în neregulă, și chiar dacă „ar trebui schimbate unele legi, probabil că merită,” mai susține șeful Terapia Cluj.

În final, el dă amploare acestui proiect și acestei situații extraordinare spunând că este „momentul astral al generației noastre”. Rămâne de văzut dacă antreprenorii vor hotărî să îi urmeze exemplul și care ar fi urmările, dar și cel mai important lucru, dacă va conta în această campanie de vaccinare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania