Municipiul Târgu Mureș a câștigat un grant în valoare de peste 25 de milioane de dolari din partea EON Reality Inc. din Statele Unite, pentru a implementa un sistem bazat pe tehnologii imersive, ce reprezintă pasul următor în educația inteligentă, a anunțat primarul municipiului, Soós Zoltán.

Scopul proiectului este îmbunătățirea educației preuniversitare și universitare în municipiul Târgu Mureș folosind realitatea virtuală și realitatea augmentată ce utilizează tehnologia EON-XR.

”Am câștigat un Grant în valoare de 25.050.000 $ din partea EON Reality Inc. SUA. Municipiul Târgu Mureș devine astfel primul oraș din România care beneficiază de o educație bazată pe tehnologii imersive, ce reprezintă pasul următor în educația inteligentă. Scopul proiectului, care va fi implementat până la finalul acestui an, este îmbunătățirea educației preuniversitare și universitare în municipiul Târgu Mureș folosind realitatea virtuală și realitatea augmentată ce utilizează tehnologia EON-XR.”, a scris primarul pe pagina de socializare.

Prin modelul “Classroom 3.0”, cadrele didactice și elevii/studenții primesc instrumentele necesare pentru a crea module de învățare rapidă.

Primăria Municipiului Târgu Mureș a început consultările cu reprezentații tuturor liceelor și școlilor profesionale și de meserii din oraș, precum și cu reprezentanții Universităților: UMFST “George Emil Palade”, Universitatea “Sapientia”, Universitatea de Arte și Universitatea “Dimitrie Cantemir”, pentru evaluarea nevoilor specifice unităților de învățământ.

Contractul de finanțare urmează să fie semnat în următoarele 60 de zile.

Foto: Pexels

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania