15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSMedicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit în urma infectării...

Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit în urma infectării cu noul coronavirus

Publicat în

spot_img
spot_img

Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit din cauza complicațiilor legate de infectarea cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al Vaticanului. Medicul în vârstă de 78 de ani, care era tratat pentru o „patologie oncologică”, a murit la spitalul Gemelli din Roma, potrivit ziarului Vatican L’Osservatore Romano.

Papa Francisc l-a numit pe Soccorsi medicul său personal în august 2015, după ce nu a mai fost de acord să reînnoiască contractul medicului papal de la acea vreme, Patrizio Polisca, cel care era și șeful serviciilor medicale ale Vaticanului. De la pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea, cele două poziții fuseseră unite, dar Papa Francisc s-a îndepărtat de acest obicei prin alegerea lui Soccorsi, un medic din afara Vaticanului.

În calitate de medic personal al Papei Francis, Soccorsi a călătorit cu papa în călătoriile sale internaționale. În timpul vizitei sale la Fatima, Portugalia, în mai 2017, Papa Francisc a așezat două ciorchini de trandafiri albi în fața statuii Fecioarei Maria pentru fiica lui Soccorsi, care era grav bolnavă, și a murit luna următoare.

Soccorsi s-a format în medicină și chirurgie la Universitatea La Sapienza din Roma. Cariera sa a inclus atât practica medicală, cât și predarea, în special în domeniile hepatologiei, sistemului digestiv și imunologiei.

De asemenea, medicul a făcut consultanță pentru biroul de sănătate și igienă al statului orașului Vatican și a făcut parte din consiliul de experți medicali din Congregația pentru Cauzele Sfinților.

Credit foto: Vatican Media

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel

A Fiu mindvégig kitartott

Nem volt senki a kereszt alatt, aki biztatta vagy bátorította volna a szenvedô Jézus Krisztust. Gyalázkodás, gúny és szidalmak jutottak osztályrészéül. A kísértô az ôt körülvevôket használta fel arra, hogy eltérítse küldetésétôl.

Római katona sors

A bûn ellenállhatatlan erejének jó példáját adják azok a római katonák, akik Jézus Krisztus megverésében és megalázásában részt vesznek a keresztrefeszítés elôtt.

Ki volt Barabás?

Nem sokan tudják, hogy a Jézus Krisztus helyett szabadon bocsátott lázadónak a családneve volt Barabás. A Máté írása szerinti evangélium 27. része 16. versének egy szöveg variánsa azonban még ôrzi ennek a férfinek a második nevét, amelyet ma keresztnévnek nevezünk.