Medicul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit din cauza complicațiilor legate de infectarea cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al Vaticanului. Medicul în vârstă de 78 de ani, care era tratat pentru o „patologie oncologică”, a murit la spitalul Gemelli din Roma, potrivit ziarului Vatican L’Osservatore Romano.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Papa Francisc l-a numit pe Soccorsi medicul său personal în august 2015, după ce nu a mai fost de acord să reînnoiască contractul medicului papal de la acea vreme, Patrizio Polisca, cel care era și șeful serviciilor medicale ale Vaticanului. De la pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea, cele două poziții fuseseră unite, dar Papa Francisc s-a îndepărtat de acest obicei prin alegerea lui Soccorsi, un medic din afara Vaticanului.

În calitate de medic personal al Papei Francis, Soccorsi a călătorit cu papa în călătoriile sale internaționale. În timpul vizitei sale la Fatima, Portugalia, în mai 2017, Papa Francisc a așezat două ciorchini de trandafiri albi în fața statuii Fecioarei Maria pentru fiica lui Soccorsi, care era grav bolnavă, și a murit luna următoare.

Soccorsi s-a format în medicină și chirurgie la Universitatea La Sapienza din Roma. Cariera sa a inclus atât practica medicală, cât și predarea, în special în domeniile hepatologiei, sistemului digestiv și imunologiei.

De asemenea, medicul a făcut consultanță pentru biroul de sănătate și igienă al statului orașului Vatican și a făcut parte din consiliul de experți medicali din Congregația pentru Cauzele Sfinților.

Credit foto: Vatican Media

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania