Săli de sport, centre de zi, centre culturale şi o cantină vor fi transformate, în Alba, în centre de vaccinare anti-COVID-19 a populaţiei, ele urmând să aibă această destinaţie pe toată perioada administrării în România a vaccinurilor autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, informează AGERPRES.

Astfel, potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, în municipiul reşedinţă de judeţ, Alba Iulia, vor funcţiona trei astfel de centre, toate în săli de sport, respectiv cea a Şcolii Gimnaziale “Vasile Goldiş”, a Liceului Tehnologic “Alexandru Domşa” şi cea a Universităţii “1 Decembrie 1918”.

În municipiul Blaj, centrul de vaccinare va fi amenajat în Centrul Cultural “Iacob Mureşanu”. Tot un singur centru va fi şi în municipiul Aiud, respectiv la o sală de sport.

Municipiul Sebeş va avea două astfel de centre, din care unul la Centrul de zi pentru persoane vârstnice şi altul la Centrul de zi pentru persoane adulte şi copii cu dizabilităţi.

Şi în oraşul Cugir vor funcţiona două centre de vaccinare, unul la sala de sport a Colegiului Tehnic “Ion D. Lăzărescu” şi unul la parterul Centrului Cultural.

În oraşul Ocna Mureş, el va fi amenajat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”. În oraşul Teiuş, de asemenea, va fi tot o sală de sport transformată în centru de vaccinare anti-COVID-19.

În Munţii Apuseni vor fi două centre, din care unul în oraşul Cîmpeni, în Sala de sport nr. 2, iar altul în cantina Liceului “Corneliu Medrea” din oraşul Zlatna.

Cea mai mare comună din Alba, Ighiu, va avea un astfel de centru de vaccinare amenajat la Centrul de zi pentru persoane vârstnice.

Până luni, în Alba au fost vaccinate anti-COVID-19 în jur de 2.000 de persoane.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania