Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a decis luni ca restaurantele, barurile, cafenelele, sălile de jocuri de noroc şi cinematografele din municipiul Bistrița să fie închise începând de marți.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Decizia a fost luată având în vedere că incidenţa cazurilor de COVID-19 se menţine peste 3 la mia de locuitori și vine după 15 zile de când unitățile de mai sus şi-au reluat activitatea cu capacitatea redusă la 30%

Firmele din domeniul HORECA, operatorii de jocuri de noroc şi cinematografele din municipiul Bistriţa şi-au putut relua activitatea începând din 28 decembrie anul trecut, după o decizie a CJSU care a ţinut cont de incidenţa COVID-19 fără a lua în calcul focarele.

În cele 15 zile scurse de atunci, incidenţa infectărilor cu COVID, cu tot cu focare, nu a scăzut la nivelul municipiului sub 3 la mia de locuitori.

Potrivit Prefecturii Bistriţa-Năsăud, incidenţa în municipiul Bistrița a ajuns la 3,45/1.000 de locuitori, cu 0,12 la mie mai mare decât cea din data de 28 decembrie 2020, când restricţiile au fost ridicate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania