Centrul de Transfuzie Sanguină Arad cere cu disperare ajutor oricui vrea să doneze sânge, anunțând că numărul donatorilor a scăzut dramatic în ultimele luni, în timp ce la început de an cererile au crescut foarte mult. În aceste condiţii s-a apelat la stocul de urgenţă, însă chiar și aceasta este aproape epuizat.

Reprezentanţii instituţiei spun că situaţia este extrem de gravă şi nu pot primi ajutor din judeţele învecinate pentru că şi acolo sunt probleme. La sfârşitul anului trecut, înainte de sărbători, la Centrul de Transfuzie din Arad ajungeau zilnic aproximativ 40 de donatori. Acum, numărul lor s-a înjumătăţit.

“Din păcate cam aşa stă stocul nostru de sânge pentru judeţul Arad, doar 14 pungi de zero şi doar 4 pungi de zero negativ, în rest A pozitiv, stoc zero, B pozitiv, stoc zero, AB pozitiv doar 4 pungi. Cererea este foarte mare pentru A pozitiv şi cerere pentru B negativ. Am intrat în stocul de urgenţă al Aradului.”, a declarat pentru presa locală Laura Păcuraru, directorul centrului.

Doritorii pot dona sânge la centrul din Arad de luni până vineri, de la 8:00 dimineaţa până la ora 13:00

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.