Fostul deputat USR de Cluj, actual deputat de Buzău, Emanuel Ungureanu, susține într-o postare pe pagina de socializare că adevărata cauză a schimburilor de replici acide dintre ministrul Sănătății, Vlad Voculescu și primarul Emil Boc este înlăturarea lui Petru Șușcă din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Cluj, acesta fiind un apropiat al primarului.

Emanuel Ungureanu, spune că Emil Boc a fost foarte deranjat că ministrul Sănătății l-a schimbat din funcție pe Petru Șușcă fără nicio consultare în teritoriu, deși se știa că managerul de la spitalul județean era susținut atât de Emil Boc cât și de majoritatea politicienilor din județ.

”E război! De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu? 4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu. Motivul real. După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj. Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Vlad Voiculescu a decis în 6 ianuarie înlocuirea lui Petru Șușcă, deși acesta fusese numit interimar în decembrie, pentru încă șase luni, de fostul ministru Nelu Tătaru. El este cel care a condus spitalul în ultimii șapte ani.

”Poate să mai taie domnul Boc din banii dedicați unor firme de casă și face ușor rost de 30.000 de euro, poate să mai dea afară din primăria Cluj neamurile și lipitorii de afișe de la partid sau poate suna la prietenii cărora le-a eliberat autorizații de construire pentru blocuri între case să facă o mică sponsorizare. Dacă mă enervez, dar nu îmi permit, îmi amintesc cum i-a făcut cadou Boc lui Lucan în centrul Clujului, un teren de 1000 de metri pătrați, pe bani de înghețată, pentru afacerea Lukmed. Afacere cercetată de procurorii leneși de la DIICOT de vreo trei ani”, mai scrie Emanuel Ungureanu.

În plus, deputatul USR susține că va prezenta documente care arată de ce îl atacă Rareș Bogdan pe Vlad Voiculescu: presupuse ”contracte de publicitate ale firmei Trendcommunication controlată până mai ieri de Rareș Bogdan cu Spitalul Județean Cluj-Napoca condus până în 6 ianuarie de protejatul lui Boc, Petrică Șușca”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.