Trei mari companii japoneze vor investi în acest an aproape 20 de milioane de euro în industria auto din Ungaria, guvernul de la Budapesta oferindu-le o subvenţie de 2 miliarde de forinţi. Cele trei companii sunt lideri de piață în industria furnizorilor de piese auto, iar investițiile vor ajuta Ungaria să îşi menţină poziţia de lider european pe această piață.

Companiile “Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft.” din Biatorbágy, “DENSO Manufacturing Hungary” din Székesfehérvár şi “Diamond Electric Hungary Kft.” din Esztergom vor introduce noi tehnologii și vor creşte capacităţile de producție, iar investiţiile vor securiza locurile de muncă pentru cel puțin 5300 de persoane.

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, spune că, în Ungaria,aproximativ 173.000 de persoane lucrează în industria auto, a cărei valoare de producţie a crescut de 2,5 ori în ultimii 10 ani, atingând cifra de 10 mii de miliarde de forinţi (27,7 miliarde euro).

”Ungaria s-a străduit permanent ca politica sa economică să fie clădită pe două piloane, prin urmare, pe lângă menţinerea relaţiilor cu Europa de Vest şi America de Nord, construieşte de 11 ani, în mod constant, o cooperare eficientă cu partenerii din Est, în primul rând, din punct de vedere economic, comercial şi în ceea ce priveşte investiţiile”, a explicat Szijjártó.

Companiile japoneze joacă un rol cheie în funcţionarea şi creşterea economiei ungare, iar cu nivelul lor tehnologic extrem de ridicat, contribuie la schimbarea dimensiunii economiei din Ungaria. În prezent, 180 de companii japoneze au peste 30.000 de angajaţi în
Ungaria, Japonia fiind al doilea investitor din Orientul îndepărtat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.