Mai puţin de jumătate din centrele anunţate că vor funcţiona în Alba în faza a II-a a campaniei de vaccinare vor fi operaţionale din 15 ianuarie, potrivit datelor prezentate, joi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), informează AGERPRES.

“Pentru faza a II-a sunt aprobate 14 centre de vaccinare în judeţ. În etapa I a fazei 2 de vaccinare, vor fi operaţionale 6 centre de vaccinare”, a anunţat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Acesta a explicat că faza a II-a se realizează etapizat, în funcţie de numărul estimat al persoanelor eligibile.

“Pe măsură ce va fi demarată etapa a II-a a fazei a II-a campaniei de vaccinare, se vor operaţionaliza şi alte centre de vaccinare”, a spus Alexandru Sinea.

Astfel, la Alba Iulia va funcţiona, deocamdată, doar centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Universităţii “1 Decembrie 1918”, unde vor fi patru fluxuri de vaccinare.

Asta înseamnă că deocamdată nu vor fi operaţionale celelalte două centre de vaccinare aprobate, adică cele din sălile de sport de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” şi Liceul Tehnologic “Alexandru Domşa”.

Câte un flux de vaccinare va fi posibil de vineri în centrele de vaccinare din Blaj (de la Centrul Cultural “Iacob Mureşianu”), Aiud (o sală de sport) şi Cîmpeni (Sala de sport nr. 2).

În municipiul Sebeş şi în oraşul Cugir va funcţiona, pentru început, câte un singur centru din cele două nominalizate.

Nu va fi posibilă deocamdată vaccinarea nici în oraşul Ocna Mureş, unde centrul va fi amenajat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”, nici în oraşul Teiuş, unde, de asemenea, va fi tot o sală de sport transformată în centru de vaccinare anti-COVID-19, şi nici în oraşul Zlatna, unde acesta va funcţiona în cantina Liceului “Corneliu Medrea”. Cea mai mare comună din Alba, Ighiu, va avea şi ea în viitorul apropiat un astfel de centru de vaccinare amenajat la Centrul de zi pentru persoane vârstnice.

“Suplimentar, de vineri, se va demara vaccinarea în centrele rezidenţiale din Alba Iulia, Aiud şi Cîmpeni, cu echipe mobile de vaccinare, iar de luni, în celelalte centre rezidenţiale din judeţ. În total, vor fi operaţionale trei echipe mobile la nivelul judeţului”, a precizat directorul executiv al DSP.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania