Funeraliile episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, vor începe vineri, iar credincioșii vor pentru să aducă un ultim omagiu Preasfințitului la Catedrala “Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca.

Potrivit dorinţei testamentare a episcopului, cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori, sunt îndemnați să ofere în schimbul acestora banii săracilor.

“În ziua de vineri, 15 ianuarie 2021, trupul Preasfinţiei Sale Florentin va fi depus în Catedrala ‘Schimbarea la Faţă’ (B-dul Eroilor nr. 10, Cluj), iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, o vor putea face în intervalul orar 8,00 – 20,00, cu respectarea strictă a normelor sanitare prevăzute pentru perioada de pandemie. Respectând dorinţa testamentară a Preasfinţiei Sale Florentin, îi invităm pe toţi cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori, să ofere în schimbul acestora banii săracilor”, a anunțat Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla.

Înmormântarea episcopului greco-catolic Florentin Crihălmeanu va avea loc sâmbătă.

“În ziua de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, ora 11.00, trupul Preasfinţiei Sale Florentin va fi depus pe esplanada din faţa Catedralei din Piaţa Timotei Cipariu, iar la ora 12,00 va avea loc Slujba Înmormântării. Cei care din binecuvântate pricini nu vor participa la slujba înmormântării, vor celebra în parohia proprie Sfânta Liturghie cu panahida la intenţia odihnei sufletului Preasfinţiei Sale Florentin. În ziua premergătoare înmormântării, se va organiza în toate parohiile de pe teritoriul Eparhiei noastre, o seară de priveghere publică (parastas, rozar, etc) la aceeaşi intenţie”, a transmis eparhia.

Episcopul Florentin Crihălmeanu a murit, marţi, la 61 de ani, în urma unei crize cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19.

(FOTO: Eparhia de Cluj-Gherla)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania