Campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru categoriile de persoane din etapa a II-a a început vineri în județul Sibiu.

Potrivit Prefecturii Sibiu, două echipe au început activitatea de vaccinare la două centre rezidențiale din județ. O echipă a vaccinat persoanele de la Centrul pentru seniori „Maria Theresia” din Șura Mică, iar a doua a fost la Asociația „Dr. Carl Wolff” din Sibiu. Imunizările la centrele rezidențiale se fac exclusiv cu ajutorul echipelor de vaccinare mobile și cu sprijinul ISU Sibiu, care asigură deplasarea echipelor la centre.

În urma unei analize efectuate împreună cu DSP Sibiu, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri (puncte) de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul județului Sibiu a unui număr de cinci centre cu șapte puncte de vaccinare, în următoarele locuri: Spitalul Militar de Urgență „Alexandru Augustin” Sibiu – cu un singur punct de vaccinare / municipiul Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr. 46, Redal Expo – cu două puncte de vaccinare / municipiul Sibiu, strada Johann Sebastian Bach, nr. 4, Spitalul Municipal Mediaș – cu un punct de vaccinare / municipiul Mediaș, strada Cloșca, nr.2, sala de sport a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig – cu două puncte de vaccinare / orașul Avrig, strada Horea, nr. 15, sala de sport a Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurean” – cu un punct de vaccinare / orașul Agnita, strada Școlii, nr. 2

Pentru perioada următoare, au fost identificate 19 centre de vaccinare comunitare, amplasate în municipii și în orașe din județ, care urmează să fie deschise etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Centrele de vaccinate operaționalizate pentru prima etapă de vaccinare rămân în continuare funcționale, pentru a asigura imunizarea cât mai multor persoane prevăzute în etapa I, chiar dacă se începe imunizarea etapei II.

În etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc, vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

(FOTO: Facebook / Ro Vaccinare)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania