A doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 va începe în județul Cluj în 49 de centre rezidenţiale şi în 30 de centre de vaccinare, a anunțat joi prefectul Mircea Abrudean.

“Începând de mâine, 15.01.2021, conform cerinţelor privind activităţile de vaccinare specifice etapei a II-a, stabilite de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în judeţul Cluj vor fi vaccinate persoanele din centrele medico-sociale şi rezidenţiale. În judeţul Cluj sunt un număr de 49 centre rezidenţiale, iar numărul persoanelor care ar urma să fie vaccinate în perioada următoare este de aproximativ 2.000 persoane, incluzând şi personalul care asigură asistenţa. Prin Hotărârea nr. 3 din 14.01.2021, CJSU Cluj a aprobat astăzi lista cu centrele care vor funcţiona în etapa a II-a. Există 30 de locaţii care vor fi organizate să funcţioneze ca centre de vaccinare”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Cele 30 de centre de vaccinare vor funcționa în următoarele localități: 13 în Cluj-Napoca, 3 – Turda, 1 – Câmpia Turzii, 1 – Gherla, 2 – Dej, 1 – Huedin, 1 – Călăţele, 1 – Apahida, 1 – Chinteni, 1 – Gilău, 1 – Băişoara, 1 – Aghireşu, 1 – Floreşti, 1 – Baciu şi 1 – Mociu.

În primă fază, vor fi deschise începând de luni zece centre (șase centre comunitare noi şi patru centre medicale care au funcţionat şi în etapa I). Celelalte centre de vaccinare urmează să fie deschise ulterior şi etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania