Stratul de zăpadă pregătită pe pârtiile din Straja măsoară peste 40 de centimetri, acestea fiind de o calitate foarte bună, potrivit aprecierilor făcute vineri de salvamontiştii din zonă, care se aşteaptă ca la acest sfârşit de săptămână numărul turiştilor care ajung în staţiune să depăşească 5.000 de persoane.

“În Straja sunt deja circa 3.000 de turişti şi ne aşteptăm ca numărul acestora să crească la peste 5.000 în zilele sfârşitului de săptămână. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 40 de centimetri, calitatea acestora fiind de nota 9, pe o scară de la 1 la 10”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Turiştii care urcă în Straja sunt rugaţi să rămână în staţiune sau pe domeniul schiabil amenajat, deoarece în masivul Vâlcan se menţine riscul de avalanşe în locurile unde unghiul de pantă depăşeşte 35 de grade şi în zonele de creastă unde zăpada s-a depus sub formă de cornişe.

Totodată, pentru a evita aglomeraţia, turiştii sunt sfătuiţi să lase maşinile în parcarea amenajată la staţia de urcare a telegondolei, în Lupeni.

Măsura este importantă şi pentru asigurarea accesului rapid al ambulanţelor sau maşinilor de pompieri în cazul în care acestea ar putea fi solicitate la diverse intervenţii în staţiunea Straja.

De altfel, salvamontiştii din Straja au fost solicitaţi să intervină vineri pentru transportul unei femei cu probleme locomotorii care se afla izolată acasă în zona fostei mine Paroşeni. Echipa salvatorilor a reuşit să ajungă la locul intervenţiei cu ajutorul şenilatelor de zăpadă, a preluat persoana care avea nevoie de ajutor şi a transportat-o până în locul unde a putut să urce o ambulanţă. Intervenţia s-a încheiat după două ore.

(FOTO: Statiunea Straja – Pro Straja)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania