Britanicii de la revista money.co.uk au realizat un TOP 20 al celor mai sănătoase orașe din lume. La realizarea topului, experții revistei britanice au luat în considerare elemente precum speranța de viață, costul mediu al îngrijirii sănătății, poluarea aerului, rata obezității, siguranța, dar și elemente precum numărul de ore însorite într-un an.

Calitatea alimentației, legăturile de transport bune, dar și viața de zi cu zi în fiecare din aceste orașe au fost și ele luate în considerare la realizarea topului.

Spania este, conform acestui top, cea mai sănătoasă țară din lume, clasându-se pe primul loc. În Spania, oamenii urmează o dietă mediteraneană constând din surse sănătoase de omega-3, grăsimi și proteine, studii care s-au asociat cu un risc scăzut de demență, boli de inimă și cancer – plasând țara în primele cinci pentru o speranță de viață mai mare.

Un stil de viață mediteranean urmează aceste principii cheie: orele de masă sociabile, o dietă echilibrată și un accent pe mersul pe jos ca mod de transport, care ajută la scăderea deceselor cauzate de poluare. S-a constatat că orele de masă sociabile scad riscul de obezitate și, de asemenea, promovează o bunăstare mentală sănătoasă. A avea un timp dedicat pentru a vă conecta cu familia și prietenii acționează ca un stimulent al dispoziției, produce endorfine și crește bunăstarea generală a populației.

Oamenii din Spania trăiesc după zicala „Trabajamos para vivir, no vivimos para trabajar” care înseamnă „lucrăm pentru a trăi, nu trăim pentru a munci”. Costul vieții este moderat. O proprietate cu două dormitoare costă în medie 142.000,00 lire sterline, ceea ce este mai accesibil decât în majoritatea țărilor europene.

Valencia este cel mai sănătos oraș din lume, conform topului, orașul fiind renumit pentru mult mai mult decât celebra Paella. Orașul are climatul ideal. Nu este prea cald și nici prea uscat, deci există multă verdeață pentru a oferi aer curat. Valencia are, de asemenea, mult soare, astfel încât să puteți absorbi cu ușurință acea importantă vitamina D necesară pentru a vă menține mușchii puternici. Briza mării ajută la eliminarea excesului de poluare din aer, iar dieta lor este, de asemenea, bine echilibrată. Paella valenciană este o reprezentare excelentă a dietei lor. Faimosul lor fel de mâncare are o valoare nutritivă excelentă din produsele proaspete, este sărac în grăsimi și bogat în omega-3 și proteine ​​din pește. La fel ca multe dintre cele mai sănătoase țări, acest oraș promovează, de asemenea, un stil de viață relaxat și ușor. Este renumit pentru moștenirea sa muzicală și culturală și încurajează interacțiunea socială. În loc să fie definiți de slujbele lor ca multe alte orașe, oamenii din Valencia se definesc prin legături personale și semnificative cu prietenii și familia lor, creând în cele din urmă una dintre cele mai sănătoase comunități din lume.

În topul 20 realizat de britanici, orașele Timișoara și Cluj-Napoca sunt plasate pe locurile 15, respectiv 16, înaintea unor orașe europene precum Helsinki sau Copenhaga. Orașele noastre au punctat la costul alimentelor relativ scăzut, rata criminalității scăzută dar și la numărul de zile însorite dintr-un an.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania