Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) va organiza consultări în cadrul comunității academice pentru pregătirea reluării activităţii didactice în formatul clasic.

Consultările vor avea loc la nivelul fiecărei facultăți din UVT, pentru a dezbate şi pentru a adopta cele mai oportune decizii cu privire la formatul în care se vor desfăşura activităţile didactice în semestrul al doilea.

“Pe tot parcursul anului trecut, am căutat să păstrăm în activitatea UVT formatul clasic, al activităţilor faţă în faţă, dar condiţiile crizei pandemice nu ne-au permis să rămânem în activităţi clasice, ci doar, cel mult, în sistem hibrid, şi acesta pentru o scurtă perioadă de timp. Am avut în vedere, permanent, de la începutul crizei pandemice, nevoia firească de normalizare a programului universitar, pentru reluarea cursurilor faţă în faţă. Sperăm ca evoluţia epidemiologică să ne permită revenirea la formatul clasic al activităţilor UVT, de la începutul următorului semestru”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Potrivit UVT, în zilele următoare vor fi consultate cadrele didactice şi studenţii din fiecare facultate componentă a universității cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii didactice în semestrul al doilea, iar structurile de conducere ale facultăţilor vor analiza rezultatele acestui proces de consultare precum şi situaţiile şi condiţiile de reluare a cursurilor şi seminarelor, o decizie a UVT urmând să fie exprimată înainte de data începerii semestrului al doilea. Deciziile luate vor avea în vedere ansamblul condiţiilor pandemice şi de securitate medicală, pentru ca revenirea în spaţiile universităţii să se realizeze sub semnul deplinei siguranţe pentru studenţi, profesori şi cercetători.

(SURSA FOTO: Universitatea de Vest din Timişoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania