Municipiul Timișoara va avea, începând de luni, doar două centre de vaccinare operaționale, unul la Iulius Mall și celălalt la Spitalul CFR. Primarul Dominic Fritz explică de ce este inoportună, pe moment, deschiderea altor centre de vaccinare.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că anunțul companie Pfizer care are nevoie de timp pentru a-și extinde liniile de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia va conduce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni. Fritz este de părere că Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie, așa că abia atunci când țara noastră va avea disponibile mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor de vaccinare în oraș.

”În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin. Motivul pentru care în Timișoara vom avea operaționale doar 2 centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor.” a scris Dominic Fritz pe contul de socializare.

Primaru susține că echipa din Primărie, dar și companiile private care au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajeze toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate.

”Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ”porția” română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede.

Foto: Centru de vaccinare la Iulius Mall, pregătit pentru timișoreni

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania