Una dintre cele mai emblematice clădiri din orașul Valea lui Mihai, Moara Gizella, va fi reabilitată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat ministrul Cseke Attila. Imobilul s-a aflat în proprietatea familiei poetei Louise Elisabeth Glückcelei, cea căreia i s-a decernat în 2020 Premiul Nobel pentru literatură și care, în prezent, trăiește în Statele Unite ale Americii.

Imobilul a început să se degradeze imediat după ce comuniștii au preluat puterea în anii ’50 și au naționalizat clădirea. Moara a fost, pe rând, depozit, turnătorie, atelier de bobinat electromotoare, ba chiar şi atelier de reparaţii auto.

Conform declarațiilor ministrului Cseke Attila, imobilul va deveni un așezământul cultural cu 206 de locuri, vestiare pentru artiști, garderobă pentru public, casă de bilete, spațiu expozițional, un atelier de creație și o bibliotecă. Lucrările sunt finanțate cu 4,7 milioane de lei de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania