O femeie de 88 de ani a fost prima persoană vaccinată anti-COVID-19 la centrul deschis luni în sala de sport a Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Femeia a reuşit să se înscrie în platforma națională de programare pentru vaccinare cu ajutorul copiilor. “Nu am deloc emoţii. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze, iar cei în vârstă care nu sunt decişi ce să facă să îşi întrebe copiii sau pe cei mai tineri”, a îndemnat femeia, care a venit însoţită de fiica ei.

“Pentru prima zi de vaccinare s-au înscris 240 de persoane, reprezentând capacitatea maximă, iar tot restul săptămânii programările sunt epuizate. Vaccinarea a debutat fără probleme şi depunem toate diligenţele ca acest lucru să persiste în continuare, respectiv să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a declarat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Peste 3.600 de persoane din judeţul Alba, dintre care aproape 1.800 din Alba Iulia, s-au programat pentru vaccinare în perioada 18 – 25 ianuarie. La Alba Iulia, Sebeş, Cugir, Blaj şi Aiud locurile sunt ocupate pentru această săptămână.

Pentru faza a II-a sunt aprobate 14 centre de vaccinare în judeţ, dintre care șase centre sunt funcţionale din etapa I.

Până luni în judeţul Alba au fost vaccinate peste 3.000 de persoane.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania