Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Daniel David (foto), care este și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, spune că platforma de programări pentru cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare a fost făcută “fără cap” și este “o catastrofă”.

Rectorul UBB susține că platforma pune instituțiile cu mii de oameni în situația în care, după ce le fac conturi angajaților, să îi programeze pe fiecare în parte. Daniel David a declarat pentru HotNews.ro că a semnalat STS încă de vineri că ar trebui să existe posibilitatea ca fiecare să se poată programa la vaccinare, după ce instituția l-a înscris pe platformă.

UBB are în jur de 4.000 de angajați și peste 70% dintre ei și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina, potrivit rectorului.

“Logic ar fi fost ca oamenii să fie încărcați în platformă de către noi, apoi ei să își poată accesa individual contul și să își facă singur programarea. Este o catastrofă platforma, merge foarte greu. De sâmbătă am început procedura și am reușit să înregistrăm peste 1.000 de persoane. Este foarte greu, pentru că trebuie sunat apoi fiecare om și să îi spui ce opțiuni sunt și el să aleagă unde și când vrea să se programeze la vaccinare și tu să i-o bifezi. Ne transformă într-un fel de call center, când soluția era simplă – universitățile să facă acele conturi pentru toată lumea, după care fiecare să poată să își acceseze contul și să se programeze”, a declarat Daniel David, pentru HotNews.ro.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania