Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că astăzi a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timișoara Vest. Proiectantul are 12 luni la dispoziție pentru a livra studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură al municipiului Timișoara.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare că astăzi a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timișoara Vest.

Șoseaua va avea două benzi pe sens și separatoare mediane, spre deosebire de celelalte două componente ale inelului de centură care au doar câte o bandă pe sens.

”În iunie anul trecut spuneam că voi insista pe acest subiect „până se întâmplă ceva și se mișcă lucrurile”.Astăzi, lucrurile se mișcă. Finalizarea centurii orașului Timișoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcționa pe deplin, mai ales la un oraș în câmpie, decât dacă este un inel complet. Centura Nord (în trafic) și Centura Sud (în construcție) au fost proiectate, din păcate, cu 1 bandă pe sens și nu mai putem schimba trecutul. Dar pentru proiectul de astăzi, Centura Vest, de-abia acum facem proiectul și îmi doresc să fie un drum modern și sigur, cu 2 benzi pe sens și separatoare mediane, așa cum merită în 2021 un oraș de importanța Timișoarei.” a scris Cătălin Drulă pe pagina de socializare.

Proiectantul are 12 luni să livreze studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură al capitalei Banatului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania