În urma solicitărilor făcute de Primăria Hunedoarei şi a discuţiilor repetate avute de primarul Dan Bobouţanu cu reprezentanţii Prefecturii şi DSP Hunedoara, marți s-a făcut un prim pas pentru ca activitatea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” să revină la normal.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

DSP Hunedoara a transmis către Ministerul Sănătăţii o adresă prin care se propune oficial ca Spitalul Municipal din Hunedoara, la ora actuală „spital-COVID”, să redevină „spital – suport Covid”.

În 20 noiembrie anul trecut, Spitalul Municipal din Hunedoara a devenit, prin ordin al ministrului Sănătăţii, „spital – COVID”. Decizia a creat un dezechilibru major în sistemul sanitar zonal, mii de hunedoreni fiind nevoiţi să parcurgă distanţe apreciabile, în special spre Deva, pentru a beneficia de servicii medicale, spitalul din Hunedoara fiind obligat să primească doar pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. „Spitalul Municipal Hunedoara s-a achitat foarte bine de sarcinile sale, ca spital – Covid. Nu ne rămâne decât să sperăm că Ministerul Sănătăţii va aproba cât mai curând propunerea înaintată oficial de către Prefectura Hunedoara şi Direcţia de Sănătate Publică, astfel încât să putem trata aici şi patologiile non-Covid, la fel cum am făcut până pe 20 noiembrie, anul trecut”, a declarat managerul Spitalului Municipal din Hunedoara, Radu Budae.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania