17.6 C
Cluj-Napoca

Miliarde de euro alocate de UE pentru consolidarea zonelor rurale din Ungaria

Publicat:

Aproximativ 21 de miliarde de euro – fonduri europene dar și fonduri din resurse interne, prin Politica agricolă comună (PAC) – vor fi alocate până în 2027 pentru consolidarea zonelor rurale din Ungaria a anunțat István Nagy, ministrul ungar al Agriculturii.

Ministrul István Nagy a spus că este o decizie istorică pentru agricultura, industria alimentară şi aşezările rurale din Ungaria. Potrivit acestuia, statul ungar va oferi cel mai mare nivel de cofinanţare naţională din Uniunea Europeană, din bugetul propriu, pe lângă fondurile de dezvoltare rurală ale UE.

Începând din acest an, Guvernul ungar va suplimenta cu 80% resursele care provin din Pilonul de dezvoltare rurală al Politicii agricole comune, comparativ cu sprijinul de 17,5% din anii precedenţi. 4.265 de miliarde de forinţi (11,85 miliarde euro) vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea zonei rurale, a agriculturii şi a industriei alimentare din Ungaria, în următorii şapte ani. Acest lucru va tripla resursele actualului program de dezvoltare rurală faţă de perioada 2014-2020 şi va reînnoi Ungaria rurală.

Cel de-al doilea Pilon al Politicii agricole comune va ajuta, prin intermediul subvenţiilor de completare a veniturilor, fermierii din Ungaria, cu un supliment de 3.272 de miliarde de forinţi (9,09 miliarde euro), 100% din fonduri UE, a adăugat ministrul ungar al
Agriculturii.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img