Etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 va începe miercuri și în Câmpia Turzii, localitate unde activitatea centrului de vaccinare a fost sistată sâmbătă din cauza lipsei de personal medical care să deservească acest centru.

Centrul de vaccinare, amenajat în interiorul halei agroalimentare Mureșul din Câmpia Turzii, avea toate amenajările și dotările necesare, fiind pregătit pentru preluarea vaccinului în condiții optime și desfășurarea activității de vaccinare începând de luni, dar nu au fost găsiți medici suficienți pentru coordonarea centrului și pentru operaționalizarea activității lui.

În urma apelului făcut de autoritățile locale, atât medici de familie, cât și medici care dețin cabinete în Policlinică sau care lucrează în Ambulatoriul Spitalului „Dr. Cornel IGNA” și asistenți medicali sau registratori medicali și-au manifestat disponibilitatea de a asigura activitatea Centrului de Permanență.

Astfel, începând de miercuri, vaccinarea COVID-19 va începe și la Câmpia Turzii. Prioritate vor avea persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și cele care suferă de boli cronice. Totodată, persoanele care activează în domenii esențiale se vor putea programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

„Medicii care se implică în această pandemie și care luptă pentru cei aflați în suferință sunt adevărați eroi, iar acum, la Câmpia Turzii, medicii noștri au dat încă o dovadă de umanitate și implicare. Le mulțumesc tuturor acelora care au înțeles necesitatea și au luat atitudine pentru ca cei mai vulnerabili dintre noi să se poată vaccina”, a transmis primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania