Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunțat miercuri începerea lucrărilor la sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, investiție de peste 14 milioane de lei finanțată din fonduri europene.

Proiectul vizează construirea celei mai moderne școli speciale din țară, care va dispune de dotări unice la nivel național.

Lucrările la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, constau în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălțime P+3E, modernizarea unuia dintre corpurile actuale și organizarea spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

„Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei. Totodată, în vederea asigurării unui act educațional de calitate și la standarde europene, va fi amenajată și o zonă dedicată relaxării și recreerii personalului instituției”, potrivit CJ Cluj.

Lucrările au un termen de execuție de maxim 24 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania