Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a lansat miercuri procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de întocmire a studiului de fezabilitate (SF) pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu.

Valoarea estimată a contractului este de 4,1 milioane de lei fără TVA, iar durata pentru realizarea SF – ului este de șase luni de la data emiterii ordinului de începere.

Potrivit administrației județene, în cadrul studiului de fezabilitate se vor detalia două scenarii de traseu pentru varianta ocolitoare. Traseul 1, cu o lungime de 22,5 kilometri, propune ocolirea Rezervaţiei Naturală Dumbrava şi străbate unitățile administrative Sibiu, Cristian, Poplaca, Răşinari, Cisnădie şi Şelimbăr, în intravilan şi extravilan. Traseul 2 are o lungime de 20,2 kilometri, este propus de Asociaţia Animal Life Sibiu și subtraversează printr-un tunel Rezervaţia Naturală Dumbrava străbătând aceleaşi unități administrative, în intravilan şi extravilan. Dacă se vor identifica şi alte variante de traseu, acestea vor fi analizate în cadrul studiului de fezabilitate de către specialişti.

“Facem astăzi încă un pas important pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sud Sibiu, proiect prioritar pentru Consiliul Judeţean Sibiu. Dezvoltarea infrastructurii rutiere atrage dezvoltarea economică, a turismului din zonă. Ne dorim o implementare cât mai rapidă, astfel încât sibienii şi cei care tranzitează Sibiul să se bucure cât mai curând de beneficiile pe care o astfel de investiţie le aduce. Proiectul este unul matur şi deţine toate premisele pentru a beneficia de finanţare europeană. Totodată proiectul a fost cuprins în programul de guvernare 2020 – 2024”, a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Varianta Ocolitoare Sud Sibiu se realizează în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Parteneriatul prevede ca CNAIR să realizeze procedurile privind realizarea culoarului de expropriere, derularea procesului de accesare a fondurilor europene, participarea la recepţionarea lucrărilor, administrarea şi întreţinerea infrastructurii rutiere după încheierea perioadei de garanţie. Consiliului Judeţean Sibiu îi revine contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic cu toate documentaţiile aferente, iar ulterior contractarea lucrărilor de execuţie şi monitorizarea implementării proiectului.

Operatorii economici care sunt interesaţi să participe la licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate îşi pot depune oferta în SICAP (Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziţii Publice), până în 3 martie, ora 15.00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania