Pe raza judeţului Cluj nu erau miercuri dimineața drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, însă pe mai multe sectoare circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului de iarnă.

În urma căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

Potrivit Consiliului Județean Cluj, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 56 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate în zonele Huedin, Gilău şi Gherla. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 53 de drumuri judeţene, cu 20 de utilaje. A fost folosită o cantitate însumată de 337 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de marți s-a intervenit pe șase drumuri judeţene. Miercuri dimineață s-a acționat pe 11 drumuri judeţene. A fost folosită o cantitate însumată de 200 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marți s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene. Miercuri dimineață s-a intervenit pe nouă drumuri județene și s-au folosit 78 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania