Muzeul Județean Satu Mare inițiază o campanie de donații/colectare a obiectelor specifice vieții cotidiene din perioada comunismului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Muzeul reînnoiește expozițiile de bază în care dorește să reconstruiască viața cotidiană din Satu Mare în perioada comunismului. Expoziția va reuni obiecte specifice din perioada 1945–1989. Pentru aceasta, persoanele care dețin bunuri de orice natură specifice erei comuniste, sunt invitați să contribuie la expoziție prin donația obiectelor. Lista obiectelor de epocă poate include: sticle de lapte, pachete de țigări, ziare, reviste, steaguri, legitimații, distincții, premii sportive, uniforme (militare, școlare sau altele), piese de îmbrăcăminte, fotografii, bibelouri, bunuri electrocasnice (echipament de radio și televizor), piese de mobilier, jucării, etc.

Predarea obiectelor se face la sediului Muzeului Județean Satu Mare, (Bulevardul Vasile Lucaciu, nr. 21), ori prin ridicarea de la domiciliu până la data de 1 martie anul acesta. Pentru informații în legătură cu preluarea bunurilor persoanele interesate sunt rugate să sune, în prealabil, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00 la coordonatorul proiectului, Claudiu Porumbăcean, la nr. de telefon: 0740.218234.

(FOTO: Muzeul Județean Satu Mare)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comments are closed.