fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimăria Brașov asigură transportul către centrele de vaccinare pentru persoanele cu dizabilități

Primăria Brașov asigură transportul către centrele de vaccinare pentru persoanele cu dizabilități

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Brașov pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități sau greu deplasabile două microbuze cu care vor putea ajunge la centrele de vaccinare, pentru a se vaccina.

Cele două microbuze, unul cu o capacitate de patru locuri și șofer, celălalt cu trei locuri pentru pasageri și spațiu pentru un scaun cu rotile (capacitatea de transport a fost redusă pentru a respecta distanțarea fizică), vor transporta persoane cu dizabilități și persoane greu deplasabile, de la domiciliul acestora către centrele de vaccinare, și înapoi.

„Aceste două microbuze pe care Primăria Municipiului Brașov le pune la dispoziția persoanelor greu deplasabile pentru campania de vaccinare sunt o continuare firească a tuturor acțiunilor pe care le întreprindem pentru succesul acestei campanii. Este important ca toți cetățenii să aibă acces la vaccinare, iar pentru asta vrem să ne asigurăm că și cei care au probleme și dificultăți în a ajunge la centrele de vaccinare sunt sprijiniți în acest sens. Într-o primă etapă este vorba despre cei pe care Direcția de Asistență Socială îi are în evidență ca fiind greu deplasabili sau fără aparținători, cărora le va face programare, iar ulterior se va asigura că îi transportă către centrele de vaccinare și înapoi la domiciliu. Programările se fac deocamdată în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile. În ultimele trei zile, de când a început efectiv vaccinarea în cele două centre deschise s-au utilizat toate dozele de vaccin, iar în continuare le vom face programări celor care sunt în evidențele noastre ca fiind greu deplasabili sau fără aparținători. În primă etapă vor fi cele câteva sute care se află în evidențele DAS și care sunt fie beneficiari de servicii de îngrijire la domiciliu, fie persoane cu certificat de handicap, urmând ca după finalizarea acestei etape să trecem mai departe către cei vârstnici, greu deplasabili, fără certificat de handicap. De săptămâna viitoare se vor face primele programări și primele transporturi“, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

„Pentru persoanele cu dizabilități aflate în evidența instituției noastre, respectiv persoanele pentru care asigurăm angajarea unui asistent personal, dar și pentru cei care beneficiază de indemnizație lunară, se asigură în cadrul instituției noastre atât programarea la vaccinare în platforma specială, cât și transportul acestora de la domiciliu la centrul de vaccinare la care vor fi arondați. Sunt în jur de 500 de persoane cu handicap locomotor, la care se adaugă persoanele dependente aflate în evidența centrelor de servicii sociale ale DAS. În ultima săptămână, colegii mei au făcut informare cu privire la campania de vaccinare la peste 1.500 de persoane, și putem spune că majoritatea sunt interesați să se vaccineze“, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială Brașov, Mariana Topoliceanu.

Utilizatorii de dispozitive asistive vor fi însoțiți în mod obligatoriu de către aparținători, în timpul deplasării.

În prezent sunt funcționale două centre de vaccinare destinate etapei a doua de vaccinare deschise de Primăria Brașov în municipiu, unul la CATTIA, pe strada Institutului, și unul în baza de tratament din Noua, din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Noua, care funcționează la capacitatea maximă permisă de numărul de vaccinuri alocate de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică, municipiului Brașov. Primăria este pregătită să deschidă alte trei centre de vaccinare – pe strada Gloriei (cartierul Tractorul), Sala Sporturilor și Cinema Popular – în funcție de numărul de vaccinuri alocate Brașovului prin DSP.

De asemenea, pe platforma covid19.brasovcity.ro, creată pe portalul Primăriei Brașov, cetățenii pot găsi toate informațiile legate de situația Covid19 la nivelul municipiului și județului, precum și despre campania de vaccinare, precum și link-ul necesar programărilor la vaccinare.

Mai multe autobuze spre centrul de vaccinare din CATTIA

Pentru a facilita accesul brașovenilor către centrul de vaccinare deschis în incinta CATTIA, situat pe Strada Institutului, RATBV crește de sâmbătă, 23 ianuarie, numărul de autobuze pe linia 24, care asigură legătura între zona amintită și Livada Poștei, pe perioada campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În zilele de sâmbătă și duminică este suplimentat numărul de curse efectuate între centrul orașului și zona CATTIA, din capetele de linie plecând autobuze la fiecare aproximativ 40 de minute. Vechiul orar prevedea efectuarea în weekend a doar șapte curse pe parcursul unei întregi zile, iar acum se vor realiza 19 curse.

De asemenea, în intervalul orar 08.00 – 20.00 al zilelor lucrătoare, numărul de plecări în curse crește de la o plecare la fiecare circa 60 – 70 de minute, la o plecare la fiecare aproximativ 30 de minute.

Noile orare de circulație ale liniei 24 vor fi afișate în toate stațiile de pe traseu, precum și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea ”Trasee și orare”. Pentru evitarea oricărei confuzii, afișele cu noile orare vor purta mențiunea ”Valabil din data de 23.01.2021”.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel