fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘLipsă de medici la singurul centru de vaccinare din mediul rural din...

Lipsă de medici la singurul centru de vaccinare din mediul rural din judeţul Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Din cei nouă medici de familie de pe Valea Gurghiului, doar unul a acceptat să participe la campania de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2, la singurul centru de vaccinare din mediul rural din judeţul Mureş, care funcţionează în comuna Gurghiu, informează AGERPRES.

„Valea Gurghiului cuprinde patru comune cu 15.000 de locuitori. Când mi s-a propus de către Direcţia de Sănătate Publică am fost de acord să mă implic în deschiderea acestui centru de vaccinare în Căminul cultural. Până acum percepţia cetăţenilor este una foarte bună, dar, din păcate, nu s-au înscris prea mulţi din comună. În primul rând, m-am gândit la oamenii din comună şi la cetăţenii de pe Vale. Fiind oameni în vârstă majoritatea, care nu au cunoştinţe într-ale internetului, din acest motiv înscrierile au fost destul de puţine, deşi se puteau face şi prin medicii de familie. În schimb, s-au înscris mulţi din oraşe, fiindcă aplicaţia îţi dă voie să te înscrii oriunde. Cel mai bine era ca la fiecare centru să fie arondat un anumit număr de locuitori sau o zonă. Aici deja există înscrieri până în data de 4 februarie, dar majoritatea sunt de la oraşe – Târgu Mureş şi Reghin. (…) Problema este personalul, un singur medic s-a arătat dispus să participe, un medic de familie din comuna Gurghiu. Mă aşteptam să se înscrie şi alţi medici de pe Valea Gurghiului pentru că fiecare are un număr de pacienţi, mai mare sau mai mic. Ar fi în jur de 9 medici şi sunt foarte dezamăgit pentru că nu s-au înscris”, a declarat, vineri, primarul din Gurghiu, Laurenţiu Boar.

Primarul s-a arătat mulţumit că s-a putut deschide acest centru de vaccinare în Gurghiu, însă nu îşi poate explica de unde vine reticenţa medicilor, mai ales că acesta respectă toate normele de protecţie împotriva SARS-CoV-2.

Amenajarea centrului de vaccinare a costat în jur de 15.000 – 20.000 de lei, iar costurile sunt suportate din bugetul naţional.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.